Τα Νέα μας...

Paragliding στους Αμπελώνες RIRA

Οι Αμπελώνες RIRA μαζί με την ομάδα no Borders Paragliding, διεξήγαγαν επίδειξη πτήσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς, πάνω από τους αμπελώνες.
15 00 14

Τα Οινοξένεια ήταν μια διοργάνωση στην περιοχή της Αιγιαλείας, για την προβολή της περιοχής με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από τα τοπικά προϊόντα της . Συμμετείχαν έξι τοπικά οινοποιεία και το καθένα, μπορούσε να διοργανώσει στον χώρο του μια εκδήλωση.

  Οι Αμπελώνες RIRA μαζί με την ομάδα no Borders Paragliding,  διεξήγαγαν επίδειξη πτήσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς, πάνω από τους αμπελώνες. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να βλέπεις από ψηλά τα αμπέλια, και η αίσθηση της ελευθερίας, με την αγάπη του καθενός για τον οίνο, συνδέθηκαν στενά σε κάθε πτήση.

  Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά. (πηγή Wikipedia)

  Ο πρωταθλητής Ελλάδος Ιωακείμ Σκόνδρας, εκτέλεσε τις πτήσεις επίδειξης, και παράλληλα το κοινό είχε την δυνατότητα να δει τα αμπέλια, να συμμετέχει σε τρύγο, και σε γευσιγνωσία αμπελόφυλλου.

  Κατά την διάρκεια της ημέρας, με τους διαφορετικούς ανέμους, η κάθε πτήση είχε ενδιαφέρον, καθώς είχε πορεία πάνω από όλες τις πλαγιές του αμπελώνα, χαρίζοντας σου  την δυνατότητα να παρατηρήσεις όλες τις ποικιλίες, το διαφορετικό χρώμα τους, και την γραμμική διάταξή τους.

  Οι επιδείξεις πτήσεων κράτησαν δυο μέρες, 28 και 29 Αυγούστου 2014, και είχαμε την χαρά και την τιμή να μιλήσουμε για το γεγονός των Οινοξενείων και να δείξουν την πρώτη μέρα πτήσεων πάνω από τους Αμπελώνες RIRA στην κρατική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που ήρθε και δοκίμασε τα κρασιά μας, που αγκάλιασε τον θεσμό των Οινοξενείων, και που χάρηκε το θέαμα, κάτι το οποίο φάνηκε στα χαμόγελά τους και στα λόγια τους. Ήταν και για εμάς μια σημαντική αναγνώριση των κόπων μας, ήταν χαρά μας γιατί σας δείξαμε κάτι διαφορετικό, και ελπίζουμε να σας άρεσε τόσο ώστε να ξανά έρθετε, να στηρίξετε τον θεσμό των Οινοξενείων, και να γνωρίσετε καλύτερα την χαρά του να βρίσκεσαι σε ένα οργανωμένο αμπέλι.

comments powered by Disqus
Powered by kartris