Τα Νέα μας...

Επίσκεψη στους υπέροχους αμπελώνες «RIRA», με οινογευσιγνωσία στην κορυφή των λόφων «RIRA»

15 00 22
Panoprima villas aigialeia

Ανηφορίζοντας περίπου 4 χλμ πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Σελιανίτικα - Νεραντζιές, προς νότια κατεύθυνση, φτάνουμε στην κορυφή των λόφων «Ρίρα», σε υψόμετρο περίπου 450 μ.

 

Οι λόφοι έχουν μαλακές διαμορφώσεις, είναι καταπράσινοι με διάφορες καλλιέργειες (κυρίως αμπέλια και σταφίδες), το τοπίο είναι πολύ εντυπωσιακό και άνετα συγκρίνεται με τα ειδυλλιακά ιταλικά τοπία της Τοσκάνης.

 

Η ομορφιά των χώρων είναι μοναδική / εντυπωσιακή και την συνειδητοποιεί κανείς μόνο όταν φτάσει στην κορυφή των λόφων και δει από κοντά αυτό το Αιγιώτικο τοπίο που τον περιβάλλει.

 

Όντας στην κορυφή του λόφου δεν υπάρχει καμία γωνία, κοιτώντας περιμετρικά / 360º, που να μην είναι όμορφη, ενώ στην βόρεια και νότια πλευρά του λόφου δεσπόζουν οι γραμμικοί αμπελώνες του οινοποιείου μας «Ρίρα», που παράγει μεγάλη ποικιλία κρασιών, προσφέροντας συνολικά 12 ετικέτες.

panpprima villas aigialeia

 

Πρακτικά το οινοποιείο «Ρίρα» (και τα κρασιά μας που παράγουμε) πήραν το όνομα του από τους πανέμορφους αμπελώνες στους λόφους «Ρίρα», σε μια πολύ μεγάλη έκταση 250 στρ. που καλλιεργούμε, υιοθετώντας πάρα πολλές πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης.

 

Το οινοποιείο «Ρίρα» είναι μέλος του «Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια» και ανήκει στην οικογένεια μας «Τσίτσα» (+3η γενιά από τους ιδρυτές της), οι οποίοι αρχικά καλλιεργούσαν στην περιοχή την Αιγιώτικη ποικιλία σταφίδας «Βόστιτσα» (υπάρχει ακόμα σε καλή κατάσταση το σκεπαστό / υπαίθριο ξηραντήριο μας σταφίδας, σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει!).

 

Παράλληλα οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου μας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και πάνω στην παλιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου (ανάμεσα Σελιανίτικα και Λόγγο), είναι σύγχρονες και με τους έμπειρους οινολόγους που διαθέτουμε, έχουμε αποσπάσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις κρασιών.

 

Αυτά τα βραβεία μας τα εκθέτουμε σε ένα υπό ίδρυση χώρο οινογευσιγνωσίας, που δημιουργούμε στην κορυφή των λόφων «Ρίρα» (φωτογραφίες) και που παλιότερα ο πετρόκτιστος χώρος ήταν για την αποθήκευση των αγροτικών εργαλείων, ενώ τώρα ανακατασκευάζουμε τους 2 ορόφους του διατηρώντας όμως το παλιό στυλ της εποχής του.

 

Η περιοχή του νέου χώρου μας οινογευσιγνωσίας «Ρίρα» είναι ιδανική, δεδομένου ότι η κορυφή του λόφου προσφέρεται για όμορφες αποδράσεις, υπάρχει πλήρης ορατότητα πεδίου / 360º και (όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες) την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι απόλαυση απλώς και «το να είσαι εκεί», πόσο μάλλον με το να γεύεσαι τα θαυμάσια κρασιά «Ρίρα», όπως θα σερβίρονται για τους επισκέπτες μας ατενίζοντας όλες τις αμπελοκαλλιέργειες μας.

 

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας να προσελκύσουμε καλούς και συστηματικούς «οινόφιλους» (που κάνουν διακοπές στην Αιγιάλεια) συνεργαζόμαστε με τα 2 εξοχικά καταλύματα PANOPRIMA VILLAS www.panoprima.gr, που είναι πολύ κοντά στην κορυφή του λόφου «Ρίρα».

Ο δρόμος είναι βατός (ακόμα και για τα συνηθισμένα αυτοκίνητα) και αν και με αρκετές στροφές ο επισκέπτης δεν πρόκειται να χαθεί, γιατί απλά ο δρόμος οδηγεί μόνο στην κορυφή του λόφου μας.

 

Στα πλαίσια των εξορμήσεων / εκδρομών (για τους φιλοξενούμενους των εξοχικών κατοικιών PANOPRIMA VILLAS θα είναι μια καλή ευκαιρία για διασκέδαση και εμπειρία η επίσκεψη τους στους αμπελώνες μας και (γιατί όχι) να συνδυάζεται με την οινογευσιγνωσία των κρασιών μας, όπως θα προσφέρει το οινοποιείο μας (προφανώς κατόπιν σχετικής- προηγούμενης συνεννόησης μαζί μας).

comments powered by Disqus
Powered by kartris