Τα Νέα μας...

Μια βόλτα στην ΡΙΡΑ για τους περαστικούς και ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Ενώ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί θα σας κατευθύνουν προς τα τουριστικότερα και τα πλέον κοσμοπολίτικα σημεία ενός τόπου, οι κάτοικοί του γνωρίζουν πού βρίσκεται η αυθεντικότητά του και τα ανέγγιχτα από τις πολλές επεμβάσεις σημεία του, άρα η ταυτότητα και η ομορφιά του.
02 00 15

Φίλες και φίλοι μας περιηγητές του καλοκαιριού, μην ξεχνάτε πως όπου και να επιλέξετε να βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι – για τις μικρές ή μεγάλες διακοπές σας – οι ντόπιοι μιας περιοχής την γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και καλύτερα από κάθε τουριστικό οδηγό. Ενώ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί θα σας κατευθύνουν προς τα τουριστικότερα και τα πλέον κοσμοπολίτικα σημεία ενός τόπου, οι κάτοικοί του γνωρίζουν πού βρίσκεται η αυθεντικότητά του και τα ανέγγιχτα από τις πολλές επεμβάσεις σημεία του, άρα η ταυτότητα και η ομορφιά του.

Αν ο δρόμος σας, σας φέρει προς την περιοχή της Αιγιάλειας, έναν ευλογημένο τόπο που δέχεται την προστασία και την απειλή ταυτόχρονα του Κορινθιακού κόλπου, εμείς θα σας σπρώξουμε ελαφρά προς δύο σημεία της επιλογής μας.

aliki beatch rira vineyards

  1. Στην παραθαλάσσια ζώνη του Αιγίου βρίσκεται η παραλία της Αλυκής που πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο υδροβιότοπο που υπάρχει εκεί και του οποίου τα νερά στεγνώνουν στις μεγάλες ζέστες αφήνοντας ένα παχύ στρώμα από αφράτο αλάτι.
    •  Διαλέξτε μια μέρα δίχως άνεμο.
    • Μη σταθείτε στην πολυσύχναστη παραλία.
    •  Προχωρήστε κατά μήκος της μέχρι τη «μύτη» και συνεχίστε υποχρεωτικά αριστερά.

    Θα συναντήσετε τον παράδεισο σε δύο διαδοχικά κολπάκια με κρυστάλλινα νερά, λόγω των οκτώ ποταμών της Αιγιάλειας που χύνονται στη θάλασσα και την τροφοδοτούν συνέχεια με καθαρό νερό, λόγω του βάθους και της κίνησης του νερού που οφείλεται στον άνεμο που φυσάει σχεδόν πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες πότε από την ανατολή (υποψία από μελτέμι) και πότε από τη δύση (ζεστός μαΐστρος).

  2. Έξω από το Αίγιο και προς τη μεριά της Πάτρας, βρίσκεται ένα ψαροχώρι που ονομάζεται Λαμπίρι.

lampiri vilage rira vineyards

  • Διαλέξτε μια μέρα με ανατολικό άνεμο.
  •  Κατεβείτε στο λιμανάκι που βρίσκεται το παλιό αρχοντικό των Παναγιωτόπουλων (σημερινό Azur).Πρέπει να κατεβείτε δεξιά προς τον ύφαλο.

Καθίστε κάτω από μια συκιά (είναι σχεδόν μέσα στο νερό) και μη φύγετε μέχρι η απογευματινή παλίρροια να γκρεμίσει τα καστράκια των παιδιών στην άμμο. Εκεί θα δείτε τη θάλασσα να σας επιδεικνύει τους θησαυρούς της!

Ανάμεσα στα δύο σημεία που σας προτείναμε παραπάνω και στην περιοχή του Λόγγου, πάνω στην παλιά εθνική οδό, βρίσκεται το οινοποιείο της ΡΙΡΑ. Αν μας κάνετε κι ένα τηλεφώνημα νωρίτερα, θα έχουμε ετοιμαστεί να σας υποδεχτούμε ακόμα καλύτερα.

rira vineyards

Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως θα σας ξεναγήσουμε απλώς σε ένα οινοποιείο. Θα ξεκινήσουμε μαζί για σαφάρι στους αμπελώνες μας που καλύπτουν έναν ολόκληρο λόφο στην περιοχή που ονομάζεται ΡΙΡΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΑΣ ΑΧΑΙΑΣ.

Από υψόμετρο 400 μέτρων θα αντικρύσετε ένα μεγάλο κομμάτι της Αιγιάλειας να ξεδιπλώνεται στα πόδια σας, θα δείτε από ψηλά τα μέρη που αναφέραμε προηγουμένως και στα οποία μπορεί να έχετε κιόλας κολυμπήσει.

Θα περπατήσετε, θα αναπαυθείτε και θα δροσιστείτε σε ισκιάδες, θα ανασάνετε τη ζωή που μεταγγίζει στον άνθρωπο η γη, ο άνεμος και το αμπέλι.  

Μπορούμε να εγγυηθούμε πώς ό,τι βιώσετε σε εμάς θα σας μείνει αξέχαστο! Μια ανάμνηση αυθεντικού ελληνικού καλοκαιριού που θα ζητήσετε να ξαναζήσετε. Η ΡΙΡΑ είναι εδώ και θα σας περιμένει!!! 

Πηγή φωτογραφιών:

1.http://www.egimagazine.gr

2.http://infomust.gr

comments powered by Disqus
Powered by kartris