Τα Νέα μας...

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014

Οινοξένεια 2014 H καλοκαιρινή γιορτή της Αιγιαλείας, η οποία συνδέει τα τοπία και τις γεύσεις της με τους ανθρώπους της και τους χώρους τους!
09 00 14

Τα οινοξένεια είναι η καλοκαιρινή γιορτή της Αιγιαλείας, η οποία συνδέσει τα τοπία και τις γεύσεις της με τους ανθρώπους της και τους χώρους τους! Έγινε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σκοπός της είναι να αναδείξει τα τοπικά  προϊόντα που είναι το μέλι, το κρασί, τα ζυμαρικά, η φέτα Καλαβρύτων, το ελαιόλαδο, η σταφίδα. Για αυτό τον σκοπό, συμμετείχαν 22 εστιατόρια σε όλη την περιοχή της Αιγιαλείας, όπου είχαν διαμορφώσει δύο μενού με  τα παραπάνω προϊόντα,  τα οποία συνόδευες με  κρασί από τα 6 οινοποιεία που συμμετείχαν στην γιορτή. Φυσικά ο επισκέπτης μπορούσε να μείνει στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν.

  Η διοργάνωση ήταν από τις 18 έως τις 31 Αυγούστου 2014, με πολλές παράλληλες  εκδηλώσεις. Υπήρχαν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες σχετικά με την ζωή του σταφυλιού, ημερίδα για την χαρτογράφηση της περιοχής, συγκροτήματα μουσικά, τα οινοποιεία ήταν ανοιχτά για το κοινό και είχαν διοργανώσει μια εκδήλωση στο χώρο τους. Παράλληλα μπορούσε το κοινό να δει πως γίνεται ο τρύγος και να συμμετέχει, ο γνωστός σεφ κος Τσίγκας μαγείρεψε και έδειξε την σημαντικότητα του οίνου στο καθημερινό τραπέζι.

  Οινικοί ποδηλάτες έκαναν το γύρω της περιοχής, σε ομαλό και ανώμαλο δρόμο, με στάση στα ανοιχτά οινοποιεία και δοκίμασαν οίνους τοπικούς και παραδοσιακές πίτες. Ο ιππικός όμιλος Αιγίου προσέφερε τα άλογα του για διαδρομές σε οργανωμένα μονοπάτια. Πτήσεις επίδειξης με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από αμπελώνες με τον πρωταθλητή Ελλάδος Ιωακείμ Σκόνδρα . Μουσική με βιολιά και έγχορδα.

  Ήταν  μια διοργάνωση πολύ μεγάλη, με υπεύθυνους την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, και όλους τους φορείς που πρόσφεραν τα προϊόντα τους και πάνω από όλα την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμμετοχή του και θα χαρούμε να συνεχιστεί ο θεσμός που έχει ξεκινήσει στην περιοχή.     

comments powered by Disqus
Powered by kartris