• slide1rira home slider
  • slide2slide2
  • slide3slide3
  • slide4slide4
  • slide5slide5
  • slide6slide5

Η Φιλοσοφία μας

Όλοι εμείς εδώ στους Αμπελώνες ΡΙΡΑ, προσπαθήσαμε από την αρχή να δούμε το αμπέλι "άνθρωπο-λογικά". Τι σημαίνει αυτό ;


Ζωγραφίζει

Ήρθαμε στη θέση του και βρήκαμε σε κάθε κλήμα έναν άνθρωπο που μεγαλώνει με εμάς, αντιμετωπίζει δυσκολίες όπως εμείς, κρυώνει και ζεσταίνεται, μπορεί να αρρωστήσει ή να πεινάσει, ευφραίνεται ή καταπιέζεται από τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά, μαθαίνει να συμβιβάζεται κάποτε, απαιτεί κάποιες άλλες φορές, προσπαθεί να ζήσει και να δημιουργήσει. Αν καταφέρνουμε τελικά να επιβιώνουμε στο ίδιο περιβάλλον κι εκείνο και εμείς, αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα μοιάζουμε πάρα πολύ μεταξύ μας. Με οδηγό αυτή την πεποίθηση, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη γλώσσα του και να δράσουμε "για το καλό του".


Υφαίνει

Στη ΡΙΡΑ είδαμε ότι ένας χαρισματικός τόπος βάφει ανεξίτηλα οτιδήποτε καλλιεργούμε πάνω σε αυτόν και το κάνει τελικά δικό του και κομμάτι του εαυτού του. Έτσι φέραμε γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου να συγκατοικήσουν μαζί και τις παντρέψαμε μέσα στα κρασιά μας. Θεωρήσαμε ότι ο παγκόσμιος καταναλωτής προσεγγίζεται πιο εύκολα όταν υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα σε εκείνον και σε εμάς, τους Έλληνες.


Δημιουργεί

Το ρόλο του κοινού σημείου αναφοράς παίζει μια παγκοσμίως γνωστή ποικιλία η οποία θα αποτελέσει τον πρεσβευτή και τον φορέα πάνω στον οποίο και οι ντόπιες ποικιλίες θα ταξιδέψουν μακριά και έτσι το ανεξάντλητο δυναμικό του Ελληνικού αμπελώνα θα αποκαλυφθεί σε όσους παραμένει ακόμα κρυφό. Θα φανεί και κάτι ακόμα. Το ταλέντο ενός μικρού τόπου και του μικροκλίματος του να αφομοιώσει ένα κλήμα που ήρθε από ξένη πατρίδα και τελικά να του επιβληθεί δυναμικά, προσδίδοντας του τοπικό ελληνικό χαρακτήρα και εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος για τα κρασιά που θα παραχθούν.


Παίζει

Τέλος, στη ΡΙΡΑ πρεσβεύουμε ότι το πολύ καλό κρασί οφείλει να είναι προσιτό σε όλους, χωρίς εξεζητημένη εμφάνιση, χωρίς περιττά λόγια, χωρίς ακριβή τιμή. Κρατάμε τις φιάλες σε κλιματιζόμενο χώρο σε άριστες συνθήκες μέχρι να φύγουν από εμάς. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Χρυσή βροχή μεταλλίων μέσα στο 2013. Διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και πολύ καλά σχόλια από όλους.


Υπογράφει

Ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε για την συνέχεια.

Powered by kartris